lauantai 28. helmikuuta 2015

Keittiön uusi ilme

Keittiön seinä kaipasi piristystä. Siinä oli haarukasta pistojälkiä. Poikanen tykkäs haarukalla pistellä seinää, kun oli pienempi. Olihan siinä myös ruokatahroja, jotka ei enää pyyhkimällä lähtenyt pois.

Poikasten ja miehen ollessa muutaman päivän reissussa, sain rauhassa tehdä vähän pintaremonttia.

Kuvissa siis on lähtötilanne, työvaiheita ja lopputulos. Ensin koko seinä piti pyyhkiä märällä ja sitten tasoitettava kaikki kolot. Hionta ja hiontapölyn pyyhintä. Sitten saikin laittaa ensimmäisen valkoisen maalikerroksen. Sen kuivuttua toinen kerros.

Seuraavana aamu otin vatupassin ja kynän käteen ja aloin piirtämään viivoja seinään. En suuremmin suunnitellut raitoja, ihan vaan fiiliksen mukaan erikokoista raitaa. Sitten teippaus. Se on ehkä tylsin vaihe aina maalaushommissa. Monesti, jos vaan mitenkään voin sen välttää, jätän teipit laittamatta. Tässä tapauksessa muuta vaihtoehtoa ei ollut.

Musta maali on liitutaulumaalia. Sitä sattui olemaan lähes täysi purkki niin ajattelin käyttää sen pois. Muuten se on ihan kiva maali maalata, mutta todella juoksevaa. Tippuu pensselistä ja telasta tosi helposti sinne minne ei pitäis :)

Kaksi kerrosta mustaa maalia ja teipit irti. Yllätyin, kuinka kiva siitä tuli. Maali ei valunut teipin alle vaan tuli tosi tarkat rajat. Hyllyiltä kaikki turha pois ja se on siinä. Tuntuu että seinään olis tullut metri leveyttä lisää. Lopputulokseen olen tosi tyytyväinen :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti